Bootjacks-koncerterne i Hvidovre Roklub

Her begyndte det!

Billedet på annoncerne er fra én af de legendariske koncerter i hit HOUSE

Her følger den absolut subjektive beretning om de gange det svenske band »The Bootjacks« spillede i Hvidovre Roklub i vinteren 1966 / 67.

Vi var en samling ‘rødder’ hvoraf de fleste var blevet konfirmeret i løbet af '66, så nu var det blevet lidt lettere at få lov at 'være længe ude om aftenen' :)

Første gang »Bootjacks« kom til Hvidovre, var lørdag den 10. december 1966. Det var simpelthen en fantastisk aften. Heftig, svedig og velspillet rhythm’n blues med tydelig inspiration fra »The Rolling Stones«, »The Who« og »The Kinks«.

Tænk engang – en gruppe der spillede som de udenlandske idoler stod lige der og trykkede den af – ganske få meter fra os. Det var næsten ikke til at fatte. At gruppen så også havde en udadvendt sceneoptræden og virkede som nogle flinke fyre vi kunne identificere os med, gjorde jo kun det hele bedre.

Det skulle ikke vare længe før de kom igen.

Allerede lørdag den 4. februar året efter, var heltene igen på scenen i Roklubben, og ikke nok med det – de kom tilbage igen efter kun 20 dage, nemlig fredag den 24. februar. Det var i forbindelse med det to-dages arrangement, Roklubben afholdt for at skaffe penge til huslejen. I den første omtale af arrangementet i Hvidovre Avis nævnes »Bootjacks« ikke, men i omtalen lige op til weekenden den 24.-25. februar skriver avisen: »I aften – fredag – kl. 20 kommer det svenske succesorkester »Bootjacks« – det har simpelthen været et krav fra publikum«.

Jeg kan huske, at vi pjækkede fra de sidste timer, for at tage 'ned i havnen' – for, tænk hvis vi kunne møde vore helte! Og det lykkedes. Vi kom netop som kassevognen rullede ind foran Roklubben. Vi sludrene lidt med bandet og Ib fik deres autografer. Nå, hjem til far og mor for at spise, for senere at mødes igen. Vi købte to Tuborg hver hos en købmand. Herefter blev vi meget fulde (!!) og var lige klar til endnu en svedig aften i Roklubben – med vinduer der mest af alt lignede ruderne i en ostebutik.

Per Jakobsen, december 2004

...og det fortsatte!

Bemærk en prisstigning på 33% på mindre end 2 måneder!!

NB: Bandet spillede samme aften også i Brøndby Pop Club


Hvidovre Avis 3. feb 1967
Hvidovre Avis 17. feb 1967
intet om Bootjacks
Hvidovre Avis 24. feb 1967

Links

Garage Compilation Database

popmusicinfo.com

Hvidovre Roklub

Hvis du vil på en Bootjacks mailingliste, har kommentarer eller materiale der kan
bidrage til denne site, så tøv ikke med at sende en e-mail til
Bootjacks-listen


Jeg er interesseret i at købe plader – og pladeomslag – med Bootjacks

PRIVATE  LIVE-OPTAGELSER  ELLER  GAMLE  SPOLEBÅND  MED  RADIOOPTAGELSER  EFTERLYSES!!

Sverige
Skåne
Danmark

Opdateret indhold 2. oktober 2018
Rettet småting 19. december 2021

Flag Counter